Ajanvaraus-painikkeen lisääminen sivustoosi

Kun olet luonut palvelut ja henkilöstön jäsenet, on aika antaa kävijöiden varata aikoja sivustoltasi. Kävijät voivat siirtyä ajanvaraukseen painamalla Ajanvaraus-painiketta, jonka voit lisätä sivustoon haluamaasi kohtaan, myös ylä- ja alatunnisteeseen.

Jos haluat lisätä Ajanvaraus-painikkeen sivustollesi, siirrä osoitin moduulin tai sarakkeen ylle ja paina joko "+" tai pudotusvalikon kohtaa Lisää moduuli.

Valitse ajanvaraus Lisää moduuli -ikkunan vasemmalla olevasta valikosta ja paina Ajanvaraus-painike -moduulia.

Painikkeen sisältö

Aloita lisäämällä tekstiä painikkeeseen. Voit myös halutessasi lisätä ytimekkään otsikkotunnisteen. Otsikkotunnisteen käyttö tarjoaa lisää kontekstia sivustostasi ja parantaa hakukonenäkyvyyttä. Lisäksi useimmat verkkoselaimet näyttävät otsikkotunnisteen osoittimen ollessa linkin yllä, jolloin kävijät näkevät sen kohteen ennen painamista.

Lopuksi voit lisätä kuvakkeen painikkeen tekstin viereen valitsemalla kuvakkeen luettelosta.

Painikkeen ulkoasu

Sen lisäksi, että voit tasata painikkeesi vasemmalle, oikealle tai keskelle saraketta, voit myös asettaa painikkeen kellumaan, säätää leveyttä ja määrittää marginaalin.

• Kellutus: käytä tätä toimintoa rivittääksesi tekstin painikkeesi ympärille. Voit kelluttaa painikkeen vasemmalle tai oikealle. Useamman elementin kellutus tasaa ne vierekkäin.
  • Leveys: sen sijaan, että painikkeen koko riippuu sen sisällöstä, on mahdollista määrittää sille kiinteä leveys. Leveys on suhteutettu sarakkeen leveyteen, johon painike on lisätty; eli kun painikkeen leveys on 25%, se vie täsmälleen neljännesosan sarakkeesta.
  • Marginaali: säädä painikkeen ulkopuolisen välin kokoa.

Hienosäädöt painikkeeseen kellutuksen lisäämisen jälkeen

Kun painikkeeseen lisätään kellutus, on suositeltavaa lisätä marginaali oikealla tai vasemmalle riippuen kellutuksen suunnasta. Lisää marginaali sen alle puskeaksesi tekstin pois kellutetusta elementistä.

Esimerkki kellutuksesta:

Kiinteän sijainnin painike

Jos haluat kiinnittää ajanvaraus-painikkeen kävijän ruutuun ja sen pysyvän siinä heidän liikkuessa ylös ja alas sivulla, voit merkitä kohdan Kiinteä sijainti valikosta Ulkoasu > Painike > Yleinen. Saat lisätietoa kiinteän sijainnin painikkeista täältä.

Painikkeen asetukset

Kohdasta Palvelut voit määrittää, ovatko palvelusi varattavissa kävijöiden painaessa painiketta, vai haluatko näyttää vain osan palveluista. Jos haluat näyttää vain tietyt palvelut, poista valinta kohdasta Käytä kaikkia palveluita ja paina kenttää Valitse palvelut lisätäksesi haluamasi palvelut.

Kohdasta Henkilöstö ja varattavat resurssit voit määrittää pystyvätkö kävijät varaamaan kaikkien henkilöstön jäsenten joukosta, jotka olet liittänyt valittuihin palveluihin, vai haluatko vain osan olevan varattavissa. Jos haluat näyttää vain tietyt henkilöstön jäsenet, poista valinta kohdasta Käytä kaikkia resursseja ja paina kenttää Valitse resurssit lisätäksesi vain osan henkilöstöstä.

Useamman ajanvaraus-painikkeen lisääminen sivustoosi

Kuten pystyt mukauttamaan ajanvaraus-painiketta ja suodattamaan pois tiettyjä palveluita ja henkilöstön jäseniä ajanvarauksesta, voit myös lisätä useamman ajanvarauspainikkeen sivustoosi ja muokata niitä sopimaan haluamaasi asiayhteyteen. Jos esimerkiksi sinulla on sivu jokaiselle henkilöstön jäsenelle, voit lisätä ajanvaraus-painikkeen jokaiseen sivuun ja asettaa ne niin, että palveluita voidaan varata vain kyseisen sivun henkilöstön jäseneltä.

Merkitse kohta Valitse resurssit automaattisesti, jos haluat järjestelmän automaattisesti yhdistävän saatavilla olevan henkilön tai resurssin palveluun ja aikaan, kun asiakas varaa ajan. Tämä käytännössä tarkoittaa, että kävijöitä ei pyydetä valitsemaan palvelun suorittavaa henkilöstön jäsentä ajanvarauksen aikana.

Kohdasta Seuranta on mahdollista seurata, miten monta kävijää on painanut painiketta. Anna painikkeellesi nimi seurantaa varten ja kirjoita se kenttään Mukautettu seurantanimi. Tiedot syötetään koontinäytön tilastot-yleisnäkymän kohtaan Mukautetut toiminnot.