Henkilöstön jäsenten lisääminen

Jotta voit tarjota palveluita asiakkaillesi, täytyy henkilöstön jäsenet liittää heidän suorittamiin palveluihin, jotta asiakkaat voivat varata tapaamisia heidän kanssaan.

Jos useampi henkilöstön jäsen on liitetty palveluun, kävijät voivat valita palvelun suorittavan henkilön.

Paina vasemmalla olevan valikon kohtaa Henkilöstö tarkastellaksesi luetteloa nykyisestä henkilöstöstäsi. Aloita luomalla uusia jäseniä.

Paina painiketta Luo uusi henkilöstön jäsen lisätäksesi uuden jäsenen luetteloosi. Saatat joissakin tapauksissa säästää aikaa monistamalla jo luodun jäsenen ja käyttämällä uudelleen heidän tietoja ja/tai liitettyjä palveluita. Monista jäsen merkitsemällä heidän vieressä olevan ruudun ja painamalla Monista-painiketta.

Voit tarvittaessa poistaa henkilöstön jäseniä merkitsemällä poistettavan jäsenen vieressä olevan ruudun ja painamalla Poista valitut -painiketta.

Henkilöstön jäsenen tietojen lisääminen

Kirjoita henkilöstön jäsenen nimi sekä heidän sähköpostiosoite, puhelinnumero ja kuvaus. Varausta tehtäessä kävijät näkevät henkilöstön jäsenen nimen ja heidän kuvauksensa. Henkilöstön jäsenen sähköpostiosoite ja puhelinnumero eivät näy varausta tehtäessä, mutta ne voidaan lisätä sähköposti-ilmoituksiin, jotka lähetetään asiakkaille ennen tapaamista.

Henkilöstön jäsenen näkyvyys

Henkilöstön jäsenellä voi olla kolme eri näkyvyysasetusta:

• Julkinen: kävijät voivat valita henkilöstön jäsenen ja hänet voidaan valita myös kalenterinäkymästä, kun lisäät tapaamisen manuaalisesti.
  • Sisäinen: kävijät eivät voi valita henkilöstön jäsentä, mutta hänet voidaan valita kalenterinäkymästä, kun lisäät tapaamisen manuaalisesti.
  • Ei käytössä: kävijät eivät voi valita henkilöstön jäsentä, ja häntä ei voida valita kalenterinäkymästä, kun lisäät tapaamisen manuaalisesti.

Auta tunnistamaan paremmin

Jotta kävijät ja varauskalenterin järjestelmänvalvoja voivat helpommin tunnistaa henkilöstön jäsenen, voit määrätä heille oman värin ja lisätä yhden tai useamman kuvan heidän profiiliin.

Määrää henkilöstön jäsenelle väri painamalla värineliötä ja valitsemalla halutun värin. Voit myös kirjoittaa värin heksakoodin, jos se on saatavilla. Tämä väri ei näy kävijöille, mutta näkyy henkilöstön jäsenen yksilöllisenä värinä kalenterinäkymässä, jolloin pystyt nopeasti tunnistamaan, mitkä tapaamiset kuuluvat kyseiselle yksilölle.

Lisää yksi tai useampi kuva henkilöstön jäsenen profiiliin, jotta kävijät voivat tunnistaa ja muistaa heidät. Nämä kuvat näytetään kävijöille tehtäessä varausta. Lataa kuvia sivustoon kovalevyltäsi tai valitse tiedostokirjastoon lataamiesi kuvien joukosta. Jos olet lisännyt useamman kuvan, ensimmäinen kuva (kaikkein vasemmalla oleva kuva) on pääkuva ja kävijät näkevät sen henkilöstön valintaluettelossa, kun he suorittavat varausta.

Kuvien rajaaminen

On suositeltavaa käyttää neliökuvia henkilöstön jäsenistä, koska ne näyttävät parhaimmilta verrattuna muihin kuvasuhteisiin sivustolla ja ajanvarauksessa, jossa ne automaattisesti pyöristetään. Jos lataat sivustolle kuvan, joka ei ole neliön muotoinen (eli korkeus ja leveys poikkeavat toisistaan), voit painaa kuvan vierestä kohtaa Muokkaa ja avata sen kuvaeditorissa. Siellä voit käyttää muunna-toimintoa muuttaaksesi kuvan neliön muotoiseksi.

Henkilöstön jäsenten liittäminen palveluihin

Kun olet lisännyt henkilöstön jäsenen perustiedot, täytyy määrittää palvelut, joita he voivat suorittaa ja joita kävijät voivat varata heiltä. Merkitse palvelu(t), joihin haluat liittää henkilöstön jäsenen.

Jos et ole vielä luonut palveluja, voit palata tähän kohtaan myöhemmin tai suorittaa saman toiminnon toisin päin liittämällä henkilöstön jäseniä palveluihin palveluiden yleisnäkymästä.

Henkilöstön jäsenen saatavuuden määrittäminen

Jokainen henkilöstön jäsen on oletuksena saatavilla niiden tuntien aikana, jotka olet määrittänyt kohdasta aukioloajat. Jos henkilöstön jäsen työskentelee yleisten tuntiesi ulkopuolisina aikoina, voit määrittää ne henkilöstön jäsenen profiilin välilehdestä Henkilöstön saatavuus.

Esim. sanotaan että yrityksesi aukioloajat perjantaisin ovat 09:00-18:00, mutta yksi jäsenistä lähtee joka perjantai klo 15:00 ja ei pysty siten vastaanottamaan varauksia tämän jälkeen. Tässä tapauksessa vaihda henkilöstön jäsenen saatavuudeksi perjantaisin klo 09:00-15:00.

Kohdasta Poikkeavat työajat voit määrittää tavallisesta poikkeavat työajat esim. pyhäpäiville. Voit määrittää alkamis- ja päättymispäivämäärän ja painaa painiketta Saatavilla näyttääksesi kalenterissa henkilön olevan saatavilla tällä päivämäärävälillä. Jos kohta Saatavilla ei ole merkitty, kalenterissa tämän aikavälin varaukset estetään tälle henkilöstön jäsenelle.