Ajanvarauksen käyttäminen ulkoisesti

Voit upottaa ohjatun ajanvarauksen ulkoiseen alustaan ja näin hyväksyä ajanvarauksia muista sivustoista esim. Facebook, luettelosivut tai mikä tahansa muu upotettua HTML-koodia tukeva sivusto. Ulkoisten alustojen kautta varatut tapaamiset näkyvät editorin kalenterinäkymässä.

Ennen kuin upotat ajanvarauksen

Käy läpi alla olevat vaiheet ottaaksesi ajanvarauksen käyttöön, ja jotta olet valmis vastaanottaman varauksia:

1. Määritä peruskokoonpanosi, johon kuuluu tuetut kielet ja valuutat, yritystiedot, aukioloajat, ohjatussa ajanvarauksessa näkyvät tekstit jne.
  2. Luo palveluita, joita haluat kävijöiden varaavan.
  3. Lisää henkilöstön jäseniä ja liitä heidät tarjoamiisi palveluihin.
  4. Tutustu ajanvarauksen kalenterinäkymään, josta hallitset odottavia tapaamisia ja luot manuaalisesti uusia tapaamisia.

SSL-varmenne on pakollinen

Useimmat ulkoiset alustat vaativat, että kaikki upotettu sisältö on SSL-varmenteen sisältävässä verkkotunnuksessa, jotta voidaan varmistaa tietojen salattu siirto. Monet ulkoiset alustat estävät sisällön näyttämisen, jota ei ole suojattu SSL-varmenteella. Tähän kategoriaan kuuluu myös ohjattu ajanvaraus, jos SSL-varmennetta ei ole otettu käyttöön. Jos aliverkkotunnuksessasi tai verkkotunnuksessasi ei ole SSL-varmennetta, ota yhteyttä digitaalisten palveluiden tarjoajaasi ja pyydä se.

Vaihtoehto 1: Upota ohjattu ajanvaraus ulkoiseen alustaan

Kun olet määrittänyt peruskokoonpanon, palvelut ja henkilöstön jäsenet, voit upottaa ajanvarauksen haluamaasi ulkoiseen alustaan.

Varmista, että ulkoinen alusta tukee upotettua sisältöä

Ennen kuin yrität upottaa ajanvarausta, varmista että ulkoinen alusta tulee upotettua HTML-koodia. Etsi asetus, joka on muotoa "HTML code", "code snippet", "iframe", "embed code", "custom HTML" tai vastaava. Tutustu alustan tekniseen dokumentaatioon tai tukimateriaaleihin, jos et tiedä minne ulkoinen HTML-koodi pitää liittää.

Aloita siirtymällä editorissa kohtaan Ajanvaraus > Asetukset > Widgetin upotus, josta voit muokata ulkoiseen alustaan lisättävän ajanvaraus-painikkeen ulkoasua.

Lisää teksti, jonka haluat näyttää painikkeessa. Voit valita neljän ulkoasun joukosta sekä painikkeen värin.

Voit valita neljän seuraavan ennalta määritetyn ulkoasun joukosta:

• Terävät kulmat, ei varjoa
  • Terävät kulmat, varjo
  • Pyöristetyt kulmat, ei varjoa
  • Vain tekstilinkki

Sivun lopussa oleva upotuskoodi muuttuu valitsemiesi ulkoasuvaihtoehtojen perusteella.

Liitä koodipätkä haluamaasi kohtaan ulkoisessa alustassa, johon ajanvaraus upotetaan.

Useamman kielen parissa työskentely

Jos tarjoat ajanvarauksen useammalla kielellä, voit muokata upotuskoodia sen liittämisen jälkeen, jotta voit näyttää ohjatun ajanvarauksen valitsemallasi kielellä. Jos esimerkiksi haluat ajanvarauksen näkyvän ranskaksi, tee seuraava muutos:

<a href="#" id="schwiz-ifr-btn" data-url="//u1119527.yourdomain.com/s"
data-locale="fr">Varaa nyt</a>

Painikkeen tyylin vaihtaminen sen upottamisen jälkeen

Kun olet liittänyt upotuskoodin ulkoiseen alustaan, voit muokata painikkeen tyyliä ja ulkoasua. Suuremmat muutokset tyyliin saattavat vaatia CSS-tietotaitoa, mutta pienten muutosten tekeminen on helppoa esim. painikkeen värin vaihto.

Painikkeen tekstin värin vaihtaminen

Etsi upotuskoodista seuraava parametri:

color: #fff;

Vaihda fff valitsemaasi heksavärikoodiin.

Painikkeen taustavärin vaihtaminen

Etsi upotuskoodista seuraava parametri:

background: #ab1234;

Vaihda ab1234 (tai mikä tahansa muu näkemäsi kirjain-numero yhdistelmä upotuskoodissa) haluamaasi heksavärikoodiin.

Painikkeen koon vaihtaminen

Etsi upotuskoodista seuraava parametri:

padding: 16px 20px;

Ensimmäinen numero (16px) määrittää yllä ja alla olevan välin painiketekstin ja painikkeen reunan välillä. Toinen numero (20px) määrittää vasemmalla ja oikealla olevan välin suuruuden painiketekstin ja painikkeen reunan välillä. Muuta numeroita muuttaaksesi painikkeen koon haluamaasi kokoon.

Vaihtoehto 2: Luo linkki sivustoosi ja käynnistä ohjattu ajanvaraus automaattisesti

Jos olet jo ottanut ajanvarauksen käyttöön sivustollasi, voit luoda linkin, joka käynnistää ohjatun ajanvarauksen välittömästi sitä painettaessa. Voit lisätä tämän linkin haluamaasi paikkaan esim. sähköpostin allekirjoitukseen.

Vaatimukset tämän toiminnon toimimiseksi

Jotta voit käyttää tätä toimintoa, täytyy editorissa olla sivusto, jossa on ajanvaraus-painike lisätty linkitettävän sivun URL-osoitteeseen. Jos sivulla ei ole ajanvaraus-painiketta, ohjattua ajanvarausta ei voida käynnistää.

Voit luoda tämän linkin lisäämällä /#showBooking URL-osoitteesi loppuun (varmista, että B on isokirjain). Jos esimerkiksi sinulla on ajanvaraus-painike sivulla https://www.infinityhairstudio/book-time, linkkisi URL-osoite on tällöin https://www.infinityhairstudio/book-time/#showBooking. Kun sitä painetaan, sivu aukeaa kävijän selaimeen ja ohjattu ajanvaraus käynnistyy välittömästi.

Esimerkki sähköpostiin lisätystä linkistä: