Luo ja hallitse asiakasryhmiä

Kun luot ryhmiä ja lisäät niihin asiakkaita, voit määrittää asiakkaat, joilla on pääsy sivustosi tiettyihin salasanasuojattuihin osioihin. Sivuasetuksista voit määrittää, millä ryhmillä on pääsy tiettyyn sivuun.

Jos käytät Sähköpostimarkkinointi-lisäosaa, sähköpostikampanjat lähetetään sieltä määritetyille asiakasryhmille.

 

Asiakasryhmän luonti

Luodaksesi uuden ryhmän siirry Ryhmät-valikkoon ja paina painiketta Lisää uusi ryhmä.

1_-Create-and-manage-customer-groups-2.png

Anna ryhmällesi nimi ja paina OK. Ryhmien nimet tallennetaan oletuksena pieninä kirjaimina. Jos luot useamman sanan sisältäviä nimiä, järjestelmä lisää väliviivan (-) jokaisen sanan välille automaattisesti.

  Näkyvätkö ryhmänimet kävijöille?

Ryhmiä käytetään pelkästään asiakkaiden ja heidän pääsyoikeuksien hallintaan. Kävijät eivät koskaan näe ryhmien nimiä sivustolla.

 

Asiakkaiden lisääminen ryhmään

Kun olet määrittänyt ryhmän, on aika lisätä siihen asiakkaita. Tämä voidaan tehdä kahdella tavalla:

  1. Asiakkaan profiilisivusta: Asiakkaat-yleisnäkymässä paina kynäkuvaketta muokataksesi asiakasta ja siirry Käyttöoikeudet ja ryhmät-välilehteen. Kentästä Käyttäjä on seuraavien käyttäjäryhmien jäsen voit valita, mihin ryhmiin asiakas lisätään. 

    2_-Add-customers-to-a-group-p1-2.png

  2. Asiakkaat-yleisnäkymästä: Asiakkaat-yleisnäkymässä merkitse yksi tai useampi asiakas luetteloon ja paina painiketta Hallitse ryhmiä. Valitse ikkunasta, mihin ryhmiin haluat lisätä asiakkaat. Täältä voit myös poistaa käyttäjiä yhdestä tai useammasta ryhmästä.

    2_-Add-customers-to-a-group-p2-2.png 
 
 
Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?
0/0 koki tästä olevan apua